26 August 2017

Spectator Judging engagerar publiken

Med hjälp av den senaste tekniken och innovativa experter är poängsättning inte längre bara upp till domarna vid tävling, även publiken kan vara med och bedöma. Detta har företaget Black Horse One sett till genom appen Spectator Judging.

Ridsporten har alltid engagerat sin publik och sina fans men Daniel Göhlen, från företaget Black Horse One, tyckte att något saknades. Tillsammans med SAP, som är marknadsledande inom företagsapplikationer, kunde de efter gediget arbete presentera appen ”Spectator Judging”.

– Appen erbjuder arrangörerna ett helt nytt sätt att involvera och kommunicera med fansen, berättar Daniel Göhlen.

I appen får man som åskådare välja vilken show man besöker och vill poängsätta. Man kan även välja olika nivåer på hur man vill poängsätta efter hur kunnig man är inom ridsporten. Efteråt kan man jämföra publikens poäng med domarnas direkt i appen. Förutom att man som åskådare blir mer delaktig finns det också möjlighet att läsa på och lära sig mer om de olika tävlandena och deras hästar.

EM i Göteborg

I år har Black Horse One och Spectator Judging besökt bland annat Miami, Sydney, Ottawa, flera platser i Europa och inte minst FEI World Cup-finalen i Omaha.

– Jag tycker att det känns säkert att säga att några av världens mest kända shower använder appen för att erbjuda sin publik mer nöje, utbildning och spänning, säger Daniel.

Under EM i Göteborg kommer Daniel Göhlen och hans innovativa app att finnas på plats i Saabs monter på Heden. Det blir med all säkerhet inte sista gången vi hör ifrån honom.

– Vi arbetar med ett mycket spännande nytt projekt. Men detaljerna får ni vänta med, avslutar Daniel.

Hästsmart

Fler inlägg från Hästsmart

24 August 2017

Rätt inställning viktigare än talang

Är du eller din häst en talang? Vad krävs egentligen för att lyckas och vad är viktigare – talang eller rätt inställning?

På fredag mellan klockan 10 och 11 gästar Jens Fredricson, stallmästare och A-tränare på ridskolan Strömsholm, och landslagstränaren och OS-ryttaren Maria Gretzer Saabs scen på Heden för att inspirera, diskutera och ge sina allra bästa tips till dig som ryttare.


En riktigt bra inställning och arbetsinsats kan ersätta talang. Det gäller både för ryttaren och hästen och det kommer jag att prata mer om på fredag, säger Jens Fredricson.

 

Med sina 30 år i hästbranschen är han en av våra mest meriterade och erfarna hoppryttare. Han är numera stallmästare och A-tränare vid Strömsholm. Dessutom håller Jens både träningar och clinics över hela Sverige.

 

Som tränare kan han se hur viktig inställningen och arbetsinsatsen är jämfört med talang.

 

– Jag känner också igen det i mig själv, konstaterar Jens.

 

Missa inte Jens och Marias föredrag om talang eller allt annat som händer i Saabs monter på Heden. Schemat hittar du här»

Hästsmart

Fler inlägg från Hästsmart

23 August 2017

Active Stable – ett naturligare hästliv

( FOTO: Lotta Gyllensten/ LOTTAPICTURES )

Toalett, kök och sovsal. Det får hästarna lära sig att använda i Active Stable. Fördelarna är flera – hästarna får röra sig mer, blir utfodrade oftare och får ett mer socialt liv.

Active Stable (aktiv grupphästhållning) är ett system för lösdrift som lanserades 2014 och som idag utvärderas på riksanläggningarna Flyinge, Wången och Strömsholm. Systemet innebär kortfattat att hästarna får lära sig att använda toalett, kök och sovsal. De lever ett mera naturligt hästliv än i vanliga stall, blir utfodrade oftare, rör sig mer och får ett mer socialt liv med andra hästar.

Hanna Sassner. Foto: Lotta Gyllensten
Hanna Sassner. Foto: Lotta Gyllensten

Några konkreta fördelar som Hanna Sassner, forskningsansvarig på Flyinge, har sett med Active Stable är att hästarna inte råkar ut för kolik och problem med luftrören lika ofta som hästar som står i traditionell box.

Ridsportens innovationer

Svenska Ridsportförbundet har tillsammans med Saab och hästsportens riksanläggningar, ridskolan Strömsholm och Flyinge, startat ett nytt och långsiktigt projekt för att öka innovationskraften inom svensk ridsport. Projektet Ridsportens Innovationer har som mål att på ett konkret och praktiskt tillvägagångssätt samla, utvärdera och driva utveckling av innovativa produkter, metoder och tjänster som är till stor nytta för ridsportens aktiva.

Projektet har tre fokusområden:

  • Hästens välfärd och hållbarhet
  • Utbildning och träning
  • Upplevelsen av ridsport

Hästsmart

Fler inlägg från Hästsmart

Samarbetspartners