27 November 2017

Saab Top 10 Dressage – viktig satsning för svensk ridsport

( FOTO: Roland Thunholm )

En av världens största dressyrsatsningar – Saab Top 10 Dressage – gör entré under Sweden International Horse Show. Tio av världens bästa ryttare kommer till start på Friends Arena i Stockholm i helgen.

Den svenske världsstjärnan Patrik Kittel har varit med och utvecklat tävlingskonceptet Saab Top 10 Dressage. Han är också en av tio deltagare.
– Dressyren har hamnat efter hoppningen i utvecklingen, att vi nu får chansen att tävla om hög prestige och stora prispengar är viktigt för både ryttare, hästägare och sporten, säger Patrik Kittel.
Det är också viktigt för svensk ridsport att få hit den absoluta toppen.
– Och att vi som ryttare får tävlingar med höga prispengar så att vi kan leva på vår sport, tillägger Patrik Kittel.

Saab Top 10 Dressage rids under två dagar i Stockholm och Sweden International Horse Show den 2-3 december. Några av toppryttarna deltar också under fredag förmiddag och ger personliga kommentarer och råd under de svenska dressyrklasserna.

– Dressyr är en attraktiv gren. Ju närmare man kommer och ju mer man andas dressyr desto mer biten blir man, säger Patrik Kittel

Saab står bakom tävlingen och tar därmed sitt engagemang för ridsporten utanför landets gränser.
– Saab är ett av världens mest innovativa företag och det är naturligt för oss att bidra med både ny teknik och nya idéer. Det gör vi inom ramen för satsningen Ridsportens Innovationer där Saab Top 10 Dressage passar väl in som en nytänkande och inspirerande tävling, med vilken vi siktar högt även internationellt. Det är extra roligt för oss som svenskt internationellt företag att sätta Sverige på kartan också inom dressyren, säger Stefan De Flon, sponsoransvarig på Saab.

Saab Top 10 Dressage

Fredag förmiddag – Patrik och vänner presenterat av Saab Top 10. Den svenska dressyreliten kommenterad av världsstjärnorna.

Lördag förmiddag – Saab Top 10 Dressage Grand Prix

Söndag förmiddag – Saab Top 10 Dressage Kür

Mer information hittar du på swedenhorseshow.se

Deltagarlista

Isabell Werth, Tyskland
Therese Nilshagen, Sverige
Patrik Kittel, Sverige
Cathrine Dufour, Danmark
Helen Langehanenberg, Tyskland
Severo Jesus Jurado Lopez, Spanien
Inessa Merkulova, Ryssland
Tinne Vilhelmson Silfvén, Sverige
Anna Zibrandtsen, Danmark
Rose Mathisen, Sverige

Prispengar

Närmare 1,6 miljoner svenska kronor i totala prispengar + en Volkswagenbil.

 

Ska du till Sweden International Horse Show? Besök Hästsmart i Saabs monter. Där får du veta mer om Saabs satsning på ridsporten; ridsportens innovationer, hållbara ryttare, Saab Top 10 Dressage och Patrik Kittel Dressage Tour. Välkommen!

Hästsmart

Fler inlägg från Hästsmart

27 November 2017

Cathrine Dufour: ”Jag ser fram emot att rida för den svenska publiken igen”

( FOTO: Roland Thunholm )

Cathrine Dufour och Cassidy är ett av ekipagen som deltar i helgens stora hästshow – Sweden International Horse Show. Under två dagar kämpar de om nästan två miljoner kronor i prispengar under premiären av Saab Top 10 Dressage.

I helgen är det äntligen dags! Under Sweden International Horse Show är det premiär för Saab Top 10 Dressage, ett helt nytt mästerskap inom dressyren. Under två dagar (2–3 december) tävlar världens bästa dressyrekipage om närmare två miljoner kronor – en ovanligt hög prissumma inom dressyren.

– Det är fantastiskt med en sponsor som gör en sådan här satsning för sporten, säger Cathrine Dufour, en av ryttarna som är klara för årets tävling.

– Vårt bidrag till ridsporten är att föra in innovation och teknik i en sport där detta varit eftersatt. Saab är ett av världens mest innovativa företag och det är naturligt för oss att bidra med både ny teknik och nya idéer. Det gör vi inom ramen för satsningen Ridsportens Innovationer där Saab Top 10 Dressage passar väl in som en nytänkande och inspirerande tävling, säger Stefan De Flon, sponsoransvarig på Saab.

Stockholm gav självförtroende

Tillsammans med 14-åriga valacken Atterupgaards Cassidy ligger Cathrine Dufour femma på världsrankningen med dubbla EM-brons individuellt, EM-silver i lag och en världscupseger i bagaget.

– Det är tack vare förra årets tävling i Stockholm som jag kunde ta det där klivet upp till internationell toppnivå. Innan dess hade jag haft en del problem med inomhustävlingar där Cassidy blev spänd. Men trots den intensiva atmosfären i Friends Arena gjorde vi en jättebra tävling. Det gav oss enormt mycket självförtroende inför säsongen 2017, säger Cathrine Dufour.

– Jag ser verkligen fram emot att rida för den svenska publiken igen. De var helt galna förra året. Det var den största upplevelsen jag hade haft fram till dess.

Pengar till en ny häst

Självklart hoppas hon vara med i toppen när prispengarna fördelas.

– Jag skulle använda pengarna till att köpa en ny häst. Det är verkligen viktigt för mig att hitta en ny Cassidy om jag vill stanna kvar i toppsporten, och det vill jag ju verkligen.

Saab Top 10 Dressage

Fredag förmiddag – Patrik och vänner presenterat av Saab Top 10. Den svenska dressyreliten kommenterad av världsstjärnorna.

Lördag förmiddag – Saab Top 10 Dressage Grand Prix

Söndag förmiddag – Saab Top 10 Dressage Kür

Mer information hittar du på swedenhorseshow.se

 

Ska du till Sweden International Horse Show? Besök Hästsmart i Saabs monter. Där får du veta mer om Saabs satsning på ridsporten; ridsportens innovationer, hållbara ryttare, Saab Top 10 Dressage och Patrik Kittel Dressage Tour. Välkommen!

Hästsmart

Fler inlägg från Hästsmart

23 November 2017

Patrik Kittel Dressage Tour – succén fortsätter

Patrik Kittel Dressage Tour i samarbete med Saab har gått för fulla hus under hösten. Nästa år kommer en uppföljning på succén.

Alla kan rida Grand Prix, det är Patrik Kittels devis när han möter sin publik under Dressage Tour. Under året har Patrik Kittel delat med sig av sina egna tankar, tips och övningar på interaktiva clinics runtom i Sverige. Tanken är att det ska vara fyra clinics per år, men årets sista clinic, som skulle ha hållits i Flyinge i slutet av oktober, blev flyttad till Helsingborgs Fältrittklubb den 13 januari 2018. Nästa år blir det därför totalt fem clinics med Patrik Kittel Dressage Tour.

Hur har intresset varit så här långt?

Enormt! Hittills har allt varit utsålt och alla har varit enormt positiva efteråt, säger Patrik Kittel.

Vad blir nästa steg i dina clinics?

– Först avslutar vi steg ett, som innehåller väldigt bra basövningar, i Helsingborg. Därefter går vi vidare med medelsvåra dressyrbyten och samlande övningar.

 

För fler avsnitt, besök Hästsmart på YouTube

– Det är viktigt att alla clinics följer en röd tråd, deltagarna ska ha kommit en bra bit på väg när vi är färdiga med kurserna år 2020. Mitt mål är att alla ska ha kul på sin nivå och vilja utvecklas, oavsett om man rider i skogen, tävlar eller bara vill rida för skojs skull, säger Patrik Kittel.

Ta del av en ny, innovativ dressyrupplevelse där Patrik Kittel delar med sig av sina bästa tips och trix för att bli en bättre ryttare. Du kan redan nu köpa biljetter till nästa års Dressage Tour på www.dressagetour.se. Där kan du även ta del av Patriks instruktionsfilmer, ställa frågor och testa din kunskap.

 

Vill du veta mer om Patrik Kitttel Dressage Tour? Besök Saabs monter på Sweden International Horse Show 30 november – 3 december.

Hästsmart

Fler inlägg från Hästsmart

Samarbetspartners