02 December 2017

Saab International Grand Prix Dressage Flyinge

Nu tar Saab tillsammans med Bo Jenå, förbundskapten för svensk dressyr, initiativ till en ny årlig internationell dressyrtävling på svensk mark – Saab International Grand Prix Dressage Flyinge.

Sverige har många talangfulla och hårt satsande ungdomar som vill tillhöra nästa generations internationella dressyrryttare. Att tidigt i karriären få möta internationell konkurrens är ett steg för att nå dit och där kan Saab International Grand Prix Dressage Flyinge bidra.

För att anordna tävlingen tar Saab hjälp av Hästnäringens Riksanläggningar Flyinge, Wången och Strömsholm. Tävlingen går av stapeln på Flyinge Kungsgård sista helgen i september 2018 (27-30 september). Klasserna som ingår är trestjärnig dressyr samt Young Rider, Junior och U25.

Saab International Grand Prix Dressage Flyinge är en del av Saabs satsning på svensk dressyr och syftar till att öka samverkan mellan de olika dressyrlandslagen och bygga för framtida framgångar. Tävlingen kommer också att sätta svensk dressyr på kartan och möjliggöra för fler unga svenska ryttare att tävla i andra internationella tävlingar.

Hästsmart

Fler inlägg från Hästsmart

02 December 2017

Dressage Take Off  – unik satsning på svensk dressyr

Tillsammans med Svenska Ridsportförbundet satsar Saab på svensk dressyr. Satsningen går under namnet Dressage Take Off och det långsiktiga målet är fler medaljer, fler svenska ryttare på topp tio i världsrankingen och fler svenska ryttare på internationella tävlingar.

Grunden för Dressage Take Off är samarbetet med seniorlandslagets ryttare i Saab Team Sweden Dressage. Svensk dressyr är redan med i den internationella toppen, men satsningen gör det möjligt att nå absolut världsklass.

Saab Team Sweden Dressage utgår från tre strategiska utvecklingsområden:

  • Hållbara ryttare – fysik och balans
    Dressyr ställer hårda krav på ryttarens fysik, styrka och uthållighet. Med utökade fystester och specialkomponerade träningsprogram utvecklas ryttarnas prestationsförmåga. Ny teknik och det senaste inom fysioterapi testar och korrigerar ryttarnas liksidighet för perfekt sits och balans. Det skapar hållbara ryttare med mindre belastning på den egna kroppen och hästen.
  • Personligt Ledarskap – utveckling och team
    Väl fungerande team kring ekipagen är avgörande, både för ryttaren och hästen. Mental träning skapar ett ledarskap som maximerar teamarbetet, optimerar effekten av träning och möjliggör prestation när det verkligen gäller. Avsuttna träffar och gemensam programridning ökar erfarenhetsutbytet och samverkan mellan elitryttare inför mästerskap och nationstävlingar.
  • Hållbara hästar – välmående och presterande hästar
    Hästar som trivs och är i balans är en förutsättning för bra träning och prestation på tävling. Det är också en viktig grundsten inom ridsporten. Hållbara hästar är ett prioriterat område i forskning och tillämpning. Med hjälp av ny teknik och kunskap skapas förutsättningar för stabila och optimala förhållanden – oavsett om hästen är i stallet, i träning eller på tävling. Det är ofta de små detaljerna som avgör och hållbara hästar behövs för att finslipa detaljerna som ger de stora framgångarna.

Hästsmart

Fler inlägg från Hästsmart

30 November 2017

Patrik Kittel tar med sig Deja

Av sina två topphästar väljer Patrik att ta med sig OS-hästen Deja till Sweden International Horse Show och Saab Top 10 Dressage.

Stoet Deja har visat att hon är i toppform inför Sweden International Horse show och Saab Top 10 Dreassage. Nu senast på världscupdressyren i franska Lyon i början av november där hon slutade trea tillsammans med sin ryttare Patrik Kittel. Patrik Kittel har varit med och utvecklat tävlingskonceptet Saab Top 10 Dressage och har arbetat hårt bakom kulisserna för att lansera och genomföra världens just nu största dressyrtävling. Men som en av ryttarna på topp tio-världsrankingen kommer han även att vara med och tävla om äran och de stora prispengarna.

– Dressyren har hamnat efter hoppningen i utvecklingen och att vi nu får chansen att tävla om prestige och stora prispengar är viktigt för både ryttare, hästägare och sporten. Det här formatet leder också dressyren in i framtiden med korta kvalitetsfulla startfält med stort underhållningsvärde, säger den svenske världsstjärnan.

Patrik Kittel är övertygad om att Deja kommer att trivas inför den stora hemmapubliken på Friends Arena.

– Hon är lite som en prima ballerina, ju mer applåder hon får ju mer sträcker hon på sig och får lite ”jag älskar er alla”-attityd.

Saab Top 10 Dressage

Fredag förmiddag – Patrik och vänner presenterat av Saab Top 10. Den svenska dressyreliten kommenterad av världsstjärnorna.

Lördag förmiddag – Saab Top 10 Dressage Grand Prix

Söndag förmiddag – Saab Top 10 Dressage Kür

Mer information hittar du på swedenhorseshow.se

 

Ska du till Sweden International Horse Show? Besök Hästsmart i Saabs monter. Där får du veta mer om Saabs satsning på ridsporten; ridsportens innovationer, hållbara ryttare, Saab Top 10 Dressage och Patrik Kittel Dressage Tour. Välkommen!

 

Hästsmart

Fler inlägg från Hästsmart

Samarbetspartners