30 November 2017

Patrik Kittel tar med sig Deja

Av sina två topphästar väljer Patrik att ta med sig OS-hästen Deja till Sweden International Horse Show och Saab Top 10 Dressage.

Stoet Deja har visat att hon är i toppform inför Sweden International Horse show och Saab Top 10 Dreassage. Nu senast på världscupdressyren i franska Lyon i början av november där hon slutade trea tillsammans med sin ryttare Patrik Kittel. Patrik Kittel har varit med och utvecklat tävlingskonceptet Saab Top 10 Dressage och har arbetat hårt bakom kulisserna för att lansera och genomföra världens just nu största dressyrtävling. Men som en av ryttarna på topp tio-världsrankingen kommer han även att vara med och tävla om äran och de stora prispengarna.

– Dressyren har hamnat efter hoppningen i utvecklingen och att vi nu får chansen att tävla om prestige och stora prispengar är viktigt för både ryttare, hästägare och sporten. Det här formatet leder också dressyren in i framtiden med korta kvalitetsfulla startfält med stort underhållningsvärde, säger den svenske världsstjärnan.

Patrik Kittel är övertygad om att Deja kommer att trivas inför den stora hemmapubliken på Friends Arena.

– Hon är lite som en prima ballerina, ju mer applåder hon får ju mer sträcker hon på sig och får lite ”jag älskar er alla”-attityd.

Saab Top 10 Dressage

Fredag förmiddag – Patrik och vänner presenterat av Saab Top 10. Den svenska dressyreliten kommenterad av världsstjärnorna.

Lördag förmiddag – Saab Top 10 Dressage Grand Prix

Söndag förmiddag – Saab Top 10 Dressage Kür

Mer information hittar du på swedenhorseshow.se

 

Ska du till Sweden International Horse Show? Besök Hästsmart i Saabs monter. Där får du veta mer om Saabs satsning på ridsporten; ridsportens innovationer, hållbara ryttare, Saab Top 10 Dressage och Patrik Kittel Dressage Tour. Välkommen!

 

Hästsmart

Fler inlägg från Hästsmart

29 November 2017

Visst går det att träna på distans – men bättre teknik efterfrågas

( FOTO: Distansträning med Lina Zacha. )

Efterfrågan på onlineträning ökar, så även inom ridsporten. En som har distanstränat ryttare via Skype under flera år är Lina Zacha, som har kunder från hela landet. Själv är hon stationerad i Skövde.

– Det är många som är intresserade av den här träningsformen, men det som hindrar en del är att de behöver en medhjälpare som filmar när de rider och det är det inte alla som har, säger Lina Zacha.

Rent tekniskt behövs en surfplatta eller en filmkamera som kopplas till en dator, Skype samt mobiltelefoner för att få direktkontakt mellan tränare och elev samt ett headset så att eleven kan prata och rida samtidigt.
– En medhjälpare filmar sedan ryttaren via Skype och jag sitter hemma och har direktkontakt med ryttaren via telefon och kan ge feedback, säger Lina Zacha.

Spar både tid, pengar och miljö

Fördelarna med den här träningsformen är att ryttare ute i landet kan få professionell hjälp utan att behöva resa långt, vilket spar både tid, pengar och miljö. Det negativa är att tekniken inte är fullt utvecklad för distansträning.
– En del coachningar har varit jättebra, medan andra varit pixligare. Det är ju inte direkt HD-kvalitet på sändningen. Kvaliteten kan variera ganska mycket beroende på vilken temperatur det är ute och vad man filmar med. Det är också enklare att filma lugnare moment via Skype än till exempel hoppträning, säger Lina Zacha.

Distansträning något för Ridsportens Innovationer

Karin Morgan är chef för forskning och utveckling på Ridskolan Strömsholm och Flyinge. Hon sitter också i styrgruppen för Ridsportens Innovationer. Ett projekt som drivs tillsammans med Saab för att öka innovationskraften inom svensk ridsport.

– Distansträning är absolut något som kan komma att ingå i Ridsportens Innovationer framöver. Till exempel så behöver vi hitta innovationer som gör det möjligt med interaktion under träning, säger hon.

Idag finns det en hel del videoklipp och instruktionsfilmer på Youtube men just interaktionsdelen saknas menar Karin Morgan. Att till exempel en ung ryttare i Umeå kan få feedback på en gång under en träning av en instruktör som befinner sig på en helt annan plats.

Du har väl inte missat Patrik Kittels dressyrkurs på Youtube?

Besök Hästsmart på YouTube

Hästsmart

Fler inlägg från Hästsmart

29 November 2017

Therese Nilshagen till Saab Top 10 Dressage

( FOTO: Claes Jakobsson )

Sveriges nya stjärnskott – dressyrryttaren Therese Nilshagen – är klar för nya stortävlingen Saab Top 10 Dressage i Friends Arena. Tillsammans med den svarta hingsten Dante Weltino OLD tävlar hon om närmare två miljoner kronor.

Therese Nilshagen ansluter till ett redan stjärnspäckat startfält med bland annat världsettan Isabell Werth, Tyskland, Cathrine Dufour, Danmark och Patrik Kittel, Sverige.

Therese Nilshagen slog igenom inför hela Sverige på EM i dressyr i Göteborg i augusti. Hon är tjejen som gått den hårda skolan, från ridskoleelev i Vällingby Ridklubb till den absoluta toppen. För att ha råd att rida två gånger i veckan jobbade hon på ridklubben. Hon har själv utbildat sin häst och det var med fjärde- och femteplatserna på EM i Göteborg i somras hon slog igenom på allvar. Tillsammans med sagohästen Dante Weltino är hon numera rankad bland de tio bästa i välden.

Premiär för Saab Top 10 Dressage

Årets stora programnyhet under Sweden International Horse Show är Saab Top 10 Dressage. Grand Prix rids lördag förmiddag 2 december, tävlingen avgörs sedan i Grand Prix kür söndag förmiddag den 3 december. Totalt tävlar ryttarna om över 1,5 miljoner svenska kronor, plus en Volkswagenbil. Det är en ovanligt hög prissumma inom dressyren. Therese Nilshagen har inte funderat på vad hon ska göra med pengarna om hon vinner. Men en bil är något hon verkligen skulle behöva.

Saab Top 10 Dressage

Fredag förmiddag – Patrik och vänner presenterat av Saab Top 10. Den svenska dressyreliten kommenterad av världsstjärnorna.

Lördag förmiddag – Saab Top 10 Dressage Grand Prix

Söndag förmiddag – Saab Top 10 Dressage Kür

Mer information hittar du på swedenhorseshow.se

 

Ska du till Sweden International Horse Show? Besök Hästsmart i Saabs monter. Där får du veta mer om Saabs satsning på ridsporten; ridsportens innovationer, hållbara ryttare, Saab Top 10 Dressage och Patrik Kittel Dressage Tour. Välkommen!

 

 

Hästsmart

Fler inlägg från Hästsmart

Samarbetspartners