23 November 2017

Patrik Kittel Dressage Tour – succén fortsätter

Patrik Kittel Dressage Tour i samarbete med Saab har gått för fulla hus under hösten. Nästa år kommer en uppföljning på succén.

Alla kan rida Grand Prix, det är Patrik Kittels devis när han möter sin publik under Dressage Tour. Under året har Patrik Kittel delat med sig av sina egna tankar, tips och övningar på interaktiva clinics runtom i Sverige. Tanken är att det ska vara fyra clinics per år, men årets sista clinic, som skulle ha hållits i Flyinge i slutet av oktober, blev flyttad till Helsingborgs Fältrittklubb den 13 januari 2018. Nästa år blir det därför totalt fem clinics med Patrik Kittel Dressage Tour.

Hur har intresset varit så här långt?

Enormt! Hittills har allt varit utsålt och alla har varit enormt positiva efteråt, säger Patrik Kittel.

Vad blir nästa steg i dina clinics?

– Först avslutar vi steg ett, som innehåller väldigt bra basövningar, i Helsingborg. Därefter går vi vidare med medelsvåra dressyrbyten och samlande övningar.

 

För fler avsnitt, besök Hästsmart på YouTube

– Det är viktigt att alla clinics följer en röd tråd, deltagarna ska ha kommit en bra bit på väg när vi är färdiga med kurserna år 2020. Mitt mål är att alla ska ha kul på sin nivå och vilja utvecklas, oavsett om man rider i skogen, tävlar eller bara vill rida för skojs skull, säger Patrik Kittel.

Ta del av en ny, innovativ dressyrupplevelse där Patrik Kittel delar med sig av sina bästa tips och trix för att bli en bättre ryttare. Du kan redan nu köpa biljetter till nästa års Dressage Tour på www.dressagetour.se. Där kan du även ta del av Patriks instruktionsfilmer, ställa frågor och testa din kunskap.

 

Vill du veta mer om Patrik Kitttel Dressage Tour? Besök Saabs monter på Sweden International Horse Show 30 november – 3 december.

Hästsmart

Fler inlägg från Hästsmart

07 November 2017

Hallå där Norah Kohle!

( FOTO: Zandra Ahl Photography )

Norah Kohle driver företaget Häst i balans där hon erbjuder kurser i harmonisk hästhantering. Den här veckan tar hon över Hästsmarts Instagramkonto, följ henne där!

Berätta om dig själv och vad du gör. 
– Jag arbetar heltid med hästar. Jag brinner för att hitta ett gemensamt språk, en förståelse som fungerar som en brygga mellan häst och människa. Min resa inom kommunikation och psykologi började för 13 år sedan med en missförstådd ponny som inte ville veta av människor om han kunde slippa. Jag fick låta honom bli min lärare och insåg att jag behövde ändra min inställning och mitt bemötande mot hästar. Idag är han en glad pensionär och jag tackar honom för allt han lärt mig om tillit, respekt och kommunikation.

 

Norah Kohle driver företaget Häst i balans där hon erbjuder kurser i harmonisk hästhantering.
Foto: Zandra Ahl Photography

Hur började ditt hästintresse?
– Som de flesta andras; vid spiltorna på den lokala ridskolan. Där hängde jag i många år och provade på det mesta, innan ponnyn Conny, som jag berättade om här ovan, bockade in i mitt liv som min första egna häst.

Vad har du för framtidsdrömmar?
– Visionen har alltid varit att flytta till en egen gård och att importera en iberisk unghäst att utbilda från början. Båda dessa drömmar har slagit in i år så just nu lever jag faktiskt drömmen. En slitig, lerig, ansträngande dröm – men värt det alla dagar i veckan. Framåt är planen att utveckla gården till ett personligt litet hästcenter dit folk kan komma med sina hästar på kurs och träning.
Vad kommer du att dela med dig av på Hästsmarts Instagramkonto?
– Jag kommer att göra mitt bästa för att förmedla min filosofi och berätta om vad jag fokuserar på i mitt företag Häst i balans. Jag har även lite olika tips och övningar som följarna kan prova med sina egna hästar.

 

Följ Norah Kohle på Hästsmarts Instagramkonto den här veckan och på hennes blogg norahkohle.se.

Hästsmart

Fler inlägg från Hästsmart

19 September 2017

”Ridningen har gjort mig rak och hårdhudad”

( FOTO: Janne Danielsson/SVT )

Hur har SVT:s nya programledare Carolina Neurath blivit så orädd? Det är tack vare ridningen, avslöjar hon.

Hon har ställt näringslivstoppar mot väggen, skrivit böcker och vunnit Stora journalistpriset. Och när Sveriges vassaste ekonomiskribent Carolina Neurath behövde en ny utmaning sadlade hon om till programledare i SVT:s nya morgonshow.

– Man lär sig att ta i, kämpa och inte definiera sig själv utifrån andra, och så tror jag att du blir rak och hårdhudad av att växa upp i stallet. Det är ju till exempel bevisat att hästtjejer oftare än andra blir chefer, säger hon i det senaste numret av tidningen Kupé.

Carolina Neurath säger även att som barn lära sig att hantera hingstar som väger ett par ton har gjort henne redo att som vuxen hantera finansvalpar.

Hon talar även varmt om gemenskapen i stallet och den tillåtande attityden mellan stallkompisarna.

Hästsmart

Fler inlägg från Hästsmart

Samarbetspartners