12 February 2018

Patrik Kittel Dressage Tour rider vidare

( FOTO: Pierre Andersson )

Under 2017 åkte OS-ryttaren Patrik Kittel på Sverigeturné med en interaktiv clinic där han delar med sig av knepen som gör dig till en bättre och mer lyhörd ryttare. Gensvaret på Patrik Kitttel Dressage Tour var stort och biljetterna sålde slut fort. Nu har en uppföljande säsong tagit vid där steg 1 slutade.

Andra steget är medelsvår nivå där Patrik Kittel utvecklar det han pratade om på steg 1.

– Han introducerar bland annat galoppombyten och vi kommer också utveckla interaktiviteten med instagramflöde och avstämningsfrågor, säger Selma Claar, projektledare för Patrik Kittel Dressage Tour.

Selma Claar, projektledare för Patrik Kittel Dressage Tour.

Interaktiv helkväll

Konceptet är annars detsamma – en undervisande och underhållande helkväll som är interaktiv med publiken. Via hemsidan kan du redan i förväg se Patrik Kittels nya och gamla utbildningsfilmer, testa din kunskap och ställa dina frågor i förväg. När du bänkar dig på läktaren har du med dig mobil eller surfplatta för att i realtid kunna interagera med både Patrik och övriga publiken.

 

Patrik Kittel
Patrik Kittel. Foto: Pierre Andersson

– Till varje steg släpps sex utbildningsfilmer och om man missat förra årets Dreassage Tour kan man titta på både de gamla och nya utbildningssfilmerna för att komma ikapp. Varje film avslutas också med ett quiz, säger Selma Claar.

 

För fler avsnitt, besök Hästsmart på YouTube

Tre tillfällen i vår

Första tillfället för Patrik Kittel Dressage Tour steg 2 gick av stapeln den 11 februari i Stockholm på Djursholms Ridklubb. Touren fortsätter sedan till Umeå den 17 mars och Göteborg den 6 maj. Totalt kommer Patrik Kittel Dressage Tour pågå under fyra säsonger, på fyra olika nivåer, där det sista steget heter Grand Prix efter Patrik Kittels måtto att alla kan rida Grand Prix.

 

Felicia Grimmenhag på Tarot E och Carolin Rutberg på Mirage var två av de medverkande ekipagen när Dressage Tour besökte Djursholms Ridklubb.
Felicia Grimmenhag på Tarot E och Carolin Rutberg på Mirage var två av de medverkande ekipagen när Patrik Kittel Dressage Tour besökte Djursholms Ridklubb. Foto: Pierre Andersson
Carolin Rutberg och Mirage.
Carolin Rutberg och Mirage.

Ungdomsdag på förmiddagen

Nytt för i år är att touren arrangerar en ungdomsdag på förmiddagen innan själva clinicen. Där samlar man alla unga som anmält sig och som är mellan 13 och 20 år. De får delta i olika workshops om allt från hållbara ryttare till hästens naturliga liv. Förmiddagen avslutas sedan med att en senior ryttare berättar om sin resa från ridskoleelev till proffslivet. Det kommer även arrangeras meet-and-greet med Patrik Kittel.

 

Dressyrryttaren Mads Hendeliowitz var på plats och berättade om sin väg till framgång.
Dressyrryttaren Mads Hendeliowitz var på plats i Djursholm och berättade om sin väg till framgång.

Intresset för Patrik Kittel Dressage Tour är stort och responsen efteråt positiv:
– Vi har haft fullsatt på alla clinics hittills och besökarna har varit mycket nöjda, säger Selma Claar.

Anmäl dig till Patrik Kittel Dressage Tour här»

Hästsmart

Fler inlägg från Hästsmart

21 December 2017

“Stallet har lärt mig vara modig i situationer som kräver det”

Ellen Molin, Head of Business Area Support and Services på Saab, började rida som 9-åring vilket har gett henne erfarenheter hon har stor nytta av i sitt nuvarande arbete.

– Det jag har lärt mig i stallet är framförallt samarbete och kompromiss. Du lär dig ledarskap i stallet genom att du tar ansvar och måste lära dig impulskontroll vilket jag tror är väldigt bra ur en ledarskapssynvinkel, säger hon.

 

Hästsmart

Fler inlägg från Hästsmart

02 December 2017

Saab International Grand Prix Dressage Flyinge

Nu tar Saab tillsammans med Bo Jenå, förbundskapten för svensk dressyr, initiativ till en ny årlig internationell dressyrtävling på svensk mark – Saab International Grand Prix Dressage Flyinge.

Sverige har många talangfulla och hårt satsande ungdomar som vill tillhöra nästa generations internationella dressyrryttare. Att tidigt i karriären få möta internationell konkurrens är ett steg för att nå dit och där kan Saab International Grand Prix Dressage Flyinge bidra.

För att anordna tävlingen tar Saab hjälp av Hästnäringens Riksanläggningar Flyinge, Wången och Strömsholm. Tävlingen går av stapeln på Flyinge Kungsgård sista helgen i september 2018 (27-30 september). Klasserna som ingår är trestjärnig dressyr samt Young Rider, Junior och U25.

Saab International Grand Prix Dressage Flyinge är en del av Saabs satsning på svensk dressyr och syftar till att öka samverkan mellan de olika dressyrlandslagen och bygga för framtida framgångar. Tävlingen kommer också att sätta svensk dressyr på kartan och möjliggöra för fler unga svenska ryttare att tävla i andra internationella tävlingar.

Hästsmart

Fler inlägg från Hästsmart

Samarbetspartners