Saab har ingått ett avtal med Svenska Ridsportförbundet. Avtalet som sträcker sig till år 2019 innebär att Saab är Officiell Förbundssponsor samt Grensponsor för dressyren.

– Ridsporten är stor i Sverige. Ungefär en halv miljon svenskar är aktiva. Det är även landets näst största ungdomsidrott. Det gör att vi genom den här satsningen har stora möjligheter att nå ut till en bredare allmänhet för att berätta om vilka vi är och vad vi gör, säger Stefan De Flon som är sponsringsansvarig på Saab.

Vill stärka sportens ställning

Samarbetet innebär att Saab kommer medverka på stora tävlingar i Sverige, som Stockholm International Horse Show och Göteborg Horse Show. Saab står även bakom den nya internationella världstävlingen Saab Top 10 Dressage och har också inlett samarbete med ett flertal andra aktörer inom ridsporten som till exempel elitryttaren Patrik Kittel, Knytkalaset (elitsatsning för dressyrryttare) och Chalmers Tekniska Högskola.

– Vi har identifierat ridsporten som en bra arena för oss att synas på. Där når vi grupperna unga och unga vuxna. I de yngre målgrupperna vill vi öka intresset för att utbilda sig inom teknik, och i de lite äldre locka dem till Saab som arbetsgivare, säger Stefan de Flon.

– Vårt bidrag till ridsporten är att föra in innovation och teknik i en sport där detta varit eftersatt. Vi vill också bidra till att stärka sportens ställning i Sverige.

Samarbetspartners