19 March 2018

Hallå där Ida-Linn Lundholm!

Ida-Linn Lundholm är en av deltagarna i elitsatsande träningskonceptet Plantskolan. Den här veckan tar hon över Hästsmarts Instagramkonto, följ henne bakom kulisserna på hingstvisning!

Hur började ditt hästintresse? 

– Mitt intresse för hästar och ridning började när jag var fyra år gammal på en semester i Orlando. Vi skulle på safari och där fanns det möjlighet att rida, jag fick sitta framför en guide och sen dess har jag varit såld på hästar. Jag kommer inte från en hästfamlj över huvud taget men har alltid haft ett enormt stöd hemifrån att göra det jag älskar, följa mina drömmar och gå min egen väg. Jag har inte haft egna hästar utan ridit på ridskola, mitt fokus har varit att rida så många olika hästar som möjligt och bli duktig på att rida.

 

Vad innebär det att vara en del av Plantskolan?

Plantskolan och Knytkalaset är ett elitsatsande träningskoncept för ekipage med mål att prestera i den absoluta toppen. Konceptet har en obeskrivlig betydelse för oss ryttare. Det är ett fantastiskt sätt att utvecklas på på så många sätt, utöver sin egen träning ser man de andra i gruppen träna. Vi delar erfarenheter, bollar idéer, inspireras av och peppar varandra. Det skapar även en härlig gemenskap och sammanhållning oss ryttare emellan. Det är helt fantastiskt att Knytkalaset och Plantskolans sponsorer ger oss denna möjlighet, det är ovärderligt. Vi hoppas, vill och ska ge tillbaka allt vi bara kan i form av resultat på tävlingsbanorna och som förebilder inom sporten.

 

Vad kommer du att dela med dig av på Hästsmarts Instagramkonto? 

– Jag kommer att dela med mig av min vardag, som just denna vecka innefattar en hingstvisning på Strömsholm på onsdag och två dagar med hingstvisning på Tullstorp på lördag och söndag. Ni kommer att få en inblick i stort och smått, inte minst bakom kulisserna inför Tullstorps hingstvisning, det är en tillställning i hästväg kan jag lova!

Hästsmart

Fler inlägg från Hästsmart

09 March 2018

Bli “Årets innovatör” inom ridsporten – ta chansen med din idé!

Ridsportens Innovationer kommer under 2018 att – tillsammans med Hippson – utse Årets innovatör inom ridsporten. Från och med i dag kan du anmäla dig själv eller nominera någon annan.

Bakom tävlingen står Saab, Riksanläggningarna Flyinge och Strömsholm och Hippson». Tävlingen syftar till att öka intresset för innovationer inom ridsporten, förmå unga ryttare att intressera sig för teknik och premiera de främsta nytänkarna i branschen.

Vilka kan vara med?

Alla som har fyllt 16 år och bidrar med innovationskraft till ridsporten kan delta i tävlingen.

Vad är en innovation?

Innovation innebär en kreativ och nytänkande lösning på ett befintligt problem. Idén är grunden i det som bedöms – juryn värderar problemformuleringen, lösningens kreativa nivå, förmågan att hitta pragmatiska lösningar, samverkan, drivkraft och lösningens potential för ridsporten.

Inom vilka områden letar vi?

  • Bidraget ska passa in under någon av nedan angivna fokusområden. Det kan vara en idé, produkt, tjänst eller annat som kan vara av stor nytta för svensk ridsport:
  • Hästens välfärd och hållbarhet
    Ryttarens träning och hållbarhet
    Upplevelsen av ridsporten

Vad vinner Årets innovatör?

Vinsten i tävlingen är att det aktuella projektet eller individen får sex månaders stöd i utvecklingen av sin produkt/idé, med de resurser som finns tillgängliga inom ramen för Ridsportens Innovationer». Ett värde som uppgår till 50 000 kronor. Dessutom får vinnaren annonsutrymme i Hippsons kanaler till ett värde av 50 000 kronor exklusive moms för att marknadsföra den vinnande innovationen.

Hur anmäler man sig?

Tävlingen startar den 9 mars och kommer att pågå fram till Sweden International Horse Show 2018, där fyra finalister gör upp om slutvinsten. Finalisterna kommer att utses kontinuerligt under året, den första publiceras redan i maj.

En jury bestående av Saab, Hippson och Riksanläggningarna kommer att utse vinnaren, som presenteras på en officiell prisutdelning under SIHS.

Anmälningsformuläret hittar du här»

Vill du nominera en person eller ett projekt du tycker vi borde kolla noggrannare på så gör du det här»

Har du frågor om tävlingen, mejla info@hippson.se så hjälper de dig!

Hästsmart

Fler inlägg från Hästsmart

07 March 2018

Plantskolan för unga talanger

Talangprogrammet Plantskolan, en avknoppning till Knytkalaset, startade för snart tio år sedan för att lyfta fram unga talangfulla ryttare.
– Det är en fantastisk möjlighet, säger Ida-Linn Lundholm, en av deltagarna.

Knytkalasets plantskolor är en satsning som startades 2009. Det finns i dagsläget två stycken plantskolor i Sverige, en i södra regionen på Tullstorp som tränar för Jan Brink och en i norra regionen utanför Stockholm som tränar för Liane Wachtmeister. Varje plantskola har runt tio elever i åldern 17-25 år, som tränar för respektive tränare.

– Vårt mål med plantskolorna är att lyfta fram talangfulla ryttare och öka antalet ryttare på landslagsnivå, säger Jan Brink.

Tanken är också att det ska finnas möjlighet att rekrytera de mest lovande ryttarna från Plantskolorna till Knytkalaset.

Redan många fina placeringar

Ett flertal av plantskolans elever har redan uppnått otroliga resultat, från ponnytiden upp till Grand Prix. Totalt har de nuvarande plantorna tillsammans vunnit tolv individuella SM-guldmedaljer, sex silvermedaljer och sju bronsmedaljer, tre lag-SM guld och ett lag-SM silver, två NM-lagbrons och fem EM-medaljer, varav två individuellt. Flera av plantorna har dessutom redan internationella placeringar och segrar i U25 Grand Prix samtidigt som de tävlar i Young Rider landslaget.

Plantskolan en fantastisk möjlighet

Ida-Linn Lundholm är en av plantorna som tränar för Jan Brink på Tullstorp.

– Jag är oerhört glad och tacksam att få vara en del av Plantskolan. Jag ser det som en fantastisk möjlighet och grund att stå på, säger hon.

 

Ida-Linn Lundholm är en av plantorna som tränar för Jan Brink på Tullstorp.
Ida-Linn Lundholm är en av plantorna som tränar för Jan Brink på Tullstorp.

Hennes målsättning är att hela tiden fortsätta utvecklas som ryttare.

– Jag vill nå så långt jag kan. Självklart finns en önskan och ett mål om att bli bäst i världen och att ha en internationell tävlingskarriär på absolut toppnivå. Samtidigt mäter jag inte kompetens i mästerskapsmedaljer. Mitt mål är att ha en gedigen kunskap och en verktygslåda. Att aldrig sluta utvecklas och ha en förmåga att utveckla, förvalta och plocka fram det bästa i så många olika hästar som möjligt, säger hon.

Drivkraften är kärleken till hästarna och känslan av utveckling och framgång.

– Jag älskar ögonblicken när allt stämmer, när jag blir tårögd, rörd och stolt av hästen, säger Ida-Linn.
Hon kan inte nog hylla sponsorerna som gör Plantskolan och dess verksamhet möjlig.

– Det ger oss en fantastisk möjlighet att träffas, träna och utvecklas. Det handlar om ekonomiska medel för allt från alla kläder vi har på oss till mat på våra lägersammankomster. Deras bidrag är ovärderligt.

Läs mer om Plantskolan» och Knytkalaset»

 

Hästsmart

Fler inlägg från Hästsmart

Samarbetspartners